+30 2810 371071

Άλλη μία μεγάλη επιτυχία πρόσθεσε η κολυμβήτρια των Δελφινιών και του Αθλητικού Ομίλου ‘Ζωοδόχος Πηγή’, Σύλια Χιώτη, στην 13η Διεθνή Κολυμβητική Συνάντηση ΑμεΑ στην Πτολεμαΐδα, με την εξασφάλιση της συμμετοχής της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τους αγώνες συνδιοργάνωσαν η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων Αθλητών με Αναπηρίες, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης, με την στήριξη του Δήμου Εορδαίας και την συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 5 χώρες.

Η Σύλια συμμετείχε σε 4 αγωνίσματα (50μ.-100μ.-400μ. Ελεύθερο και 100μ. Πρόσθιο) κατακτώντας τέσσερα Χρυσά μετάλλια και πετυχαίνοντας δύο Πανελλήνια ρεκόρ και δύο όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Τα Πανελλήνια ρεκόρ επιτεύχθηκαν στα 50μ. Ελεύθερο με χρόνο 29.19 καταρρίπτοντας το προηγούμενο δικό της και στα 400μ. Ελεύθερο όπου σημείωσε χρόνο 4.58.09 κάνοντας ατομικό ρεκόρ και κολυμπώντας ένα δευτερόλεπτο κάτω από το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (4.59.02).

Στα 100μ. Πρόσθιο κολύμπησε πολύ πιο κάτω από το όριο (1.25.67) κάνοντας χρόνο 1.22.65

Τέλος, στα 100μ. Ελεύθερο σημείωσε χρόνο 1.04.65

Ο προπονητής μας Αγαπητός Μηναδάκης, ο οποίος συνόδευσε την Σύλια στην Πτολεμαΐδα, δήλωσε: «Παρότι βρισκόμαστε στην αρχή της δεύτερης προπονητικής περιόδου, η Σύλια στον πρώτο της επίσημο αγώνα, έδειξε την πρόοδο που έχει κάνει, δοκίμασε νέο αγώνισμα γι’αυτήν, τα 400μ. Ελεύθερο, και σε μία εξαιρετική πισίνα, όπως είναι της Πτολεμαΐδας, εξασφάλισε από νωρίς τα όρια για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι η Σύλια αγωνίστηκε σε τέσσερα διαφορετικά αγωνίσματα σε μία ημέρα, πέτυχε δύο Πανελλήνια ρεκόρ στα 50μ. και 400μ. Ελεύθερο και κολύμπησε μόλις ένα εκατοστό πιο πάνω από το Πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. Πρόσθιο. Η επίτευξη αυτών των δύο ορίων στα 100μ. Πρόσθιο και 400μ. Ελεύθερο, δίνει τη δυνατότητα στη Σύλια να κολυμπήσει απρόσκοπτα μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο επόμενος επίσημος αγώνας είναι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ στις 22-24 Μαΐου 2019, και εκεί θα επιδιώξουμε να κατακτήσουμε και τα άλλα δύο όρια στα 50μ. Ελεύθερο και στα 200μ. Μ.Α. Από τον Σεπτέμβρη η Σύλια διαρκώς αναπτύσσει τις ικανότητές της, η προσπάθειά της είναι ολοκληρωμένη και είναι βέβαιο ότι θα έρθουν σπουδαία αποτελέσματα.»

Στην οικογένεια των Δελφινιών νιώθουμε μεγάλη περηφάνια που έχουμε στο δυναμικό μας την Σύλια Χιώτη!!

Συγχαρητήρια στην κολυμβήτριά μας και στους προπονητές μας Μηναδάκη Αγαπητό και Μάριο Χριστοδουλάκη γι’ αυτήν την μεγάλη επιτυχία!!

Το Τόκιο είναι μπροστά!!!

Αγαπητός Μηναδάκης, Σύλια Χιώτη, Μάριος Χριστοδουλάκης