+30 2810 371071

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε 17-18 Οκτωβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο Ανοικτό Κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2020.

Η αθλήτριά μας Σύλια Χιώτη μετά από 13 μήνες από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση για την εποχή. Κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, στα 50μ. Ελεύθερο και στα 100μ. Πρόσθιο στην κατηγορία S13.

Η Σύλια στα 100μ. Πρόσθιο σημείωσε χρόνο 1:24:85, επίδοση που την φέρνει στην τρίτη θέση στην Παγκόσμια κατάταξη αυτή τη στιγμή ενώ στα 50μ. Ελεύθερο σημείωσε χρόνο 29:98 ο οποίος την φέρνει στην έκτη θέση.

Οι αγώνες καλύφθηκαν με απευθείας μετάδοση μέσω live streaming και τηρήθηκαν όλα τα αθλητικά υγειονομικά πρωτόκολλα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Ο επόμενος μεγάλος αγώνας της Σύλιας είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης που θα διεξαχθεί στο Φουντσάλ της Πορτογαλίας τον Μάιο του 2021.

Συγχαρητήρια στην αθλήτρια και τους προπονητές μας Αγαπητό Μηναδάκη και Μάριο Χριστοδουλάκη οι οποίοι παρά τις αντιξοότητες που βιώνουμε, κατάφεραν να ανταπεξέλθουν και η Σύλια να πραγματοποιήσει μία αξιόλογη εμφάνιση.

Tο Σαββατοκύριακο 17-18 Οκτωβρίου 2020 πραγματοποιείται στο ΟΑΚΑ το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ 2020.

Στους αγώνες θα συμμετέχει η κολυμβήτρια του Αθλητικού Ομίλου 'Ζωοδόχο Πηγή' και των Δελφινιών, Σύλια Χιώτη η οποία θα αγωνιστεί στα 50μ. Ελεύθερο και 100μ. Πρόσθιο στην κατηγορία S13. Την Σύλια θα συνοδεύσει ο προπονητής μας Αγαπητός Μηναδάκης.

Τα Δελφίνια Ηρακλείου ευχαριστούν την Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου, τον Διευθυντή και τους εργαζόμενους για τις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλουν με στόχο την αναβάθμιση του Εθνικού κολυμβητηρίου.

Αρωγός στην προσπάθειά τους αυτή ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ.Λευτέρης Αυγενάκης, που δεν έχει πάψει να στηρίζει τις πρωτοβουλίες οι οποίες συμβάλλουν στην ανάπτυξη του αθλητισμού στο Ηράκλειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την τελευταία τους κίνηση, να προχωρήσουν στην αντικατάσταση των παλαιών βατήρων με 20 σύγχρονους, συμβάλλουν τα μέγιστα και διευκολύνουν την καθημερινή πρακτική αθλητών, σωματείων και προπονητών ενώ η κίνηση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τον εκσυγχρονισμό της δεξαμενής προκειμένου να φιλοξενήσει μεγάλες διοργανώσεις.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Κάλια Κανόγκα (ΟΣΦΠ) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοικτής Θάλασσας που έγινε στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας, το περασμένο Σαββατοκύριακο 12-13 Σεπτεμβρίου 2020.

Η Κάλια αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα 5.000μ. Κορασίδων και κατέκτησε την 6η θέση με χρόνο 01:10'37''. Επίσης συμμετείχε και στο ομαδικό αγώνισμα 4x1.250μ. στην κατηγορία 14-15-16 ετών και κατέκτησε την 4η θέση με την ομάδα του ΟΣΦΠ με χρόνο 01:05'36''

 Συγχαρητήρια στην κολυμβήτρια μας και καλή συνέχεια σε αυτή τη δύσκολη και απαιτητική χρονιά!! 

 

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 12-13 Σεπτεμβρίου 2020, θα διεξαχθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων στο Παράλιο Άστρος Κυνουρίας. Οι αγώνες είναι συνδιοργάνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας.

Η κολυμβήτρια των Δελφινιών, Κάλια Κανόγκα (ΟΣΦΠ) θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στην ανοιχτή θάλασσα και θα συμμετέχει στα 5.000μ. Κορασίδων και στο ομαδικό αγώνισμα των 4x1.250μ. 

Καλή επιτυχία στην κολυμβήτριά μας!!