+30 2810 371071

Στην τελευταία δράση για το 2021, τα Δελφίνια συμμετείχαν στον Μαραθώνιο Κολύμβησης, με τίτλο “Αγωνιζόμαστε” για την κακοποιημένη γυναίκα και το παιδί.

Διοργανωτές της σπουδαίας αυτής προσπάθειας ήταν η Περιφερειακή Επιτροπή Κολύμβησης και Υδατοσφαίρισης Κρήτης-Ρόδου, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου.

Ο Μαραθώνιος Αγάπης και Προσφοράς που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Κολυμβητήριο Ηρακλείου, είχε τίτλο «Τέλος στη Βία…..η σιωπή ΔΕΝ είναι Χρυσός» και στόχο να υποστηρίξει τον «Ξενώνα για την κακοποιημένη Γυναίκα και το Παιδί» καθώς και «Το Σπίτι των Αγγέλων».

Ο Μαραθώνιος ξεκίνησε στις 8.00 το πρωί και τελείωσε 14 ώρες μετά, στις 22.00 το βράδυ. Κολύμπησαν 159 κολυμβητές και κολυμβήτριες από 11 σωματεία του Ηρακλείου (Κλασσική Κολύμβηση, Καλλιτεχνική Κολύμβηση και Υδατοσφαίριση), και διένυσαν 52 χιλιόμετρα. Όλοι οι συμμετέχοντες πήραν αναμνηστικά μετάλλια (χορηγία της Κ.Ο.Ε.).

Τα χαμόγελα περίσσευαν, το κλίμα ήταν εορταστικό, με μουσική που έπαιζε καθόλη τη διάρκεια του Μαραθωνίου.

Τα Δελφίνια συμμετείχαν με 15 κολυμβητές : Αρβανιτάκης Μιχάλης, Χρονάκης Στέλιος, Μηναδάκης Γιώργος, Μηναδάκη Μαρία, Μαμάκη Μαρία, Μαμάκη Εμμανουέλλα, Μαρής Μανώλης, Μαρή Θεανώ, Φραγκάκης Μανώλης, Φραγκάκης Γιώργος, Ασημομύτη Εύα, Πλευράκη Ιωάννα, Μερσυνιάς Στέλιος, Αλεξανδρή Ειρήνη και Παπουτσάκη Μαρία.

Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η Γ’ Αντιπρόεδρος της Κ.Ο.Ε. κα. Αλεξία Μαρίνη – Δραμητινού, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου & Ν. Ηρακλείου κα. Μαίρη Παχιαδάκη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συνδέσμου, ο Πρόεδρος του Ε.Α.Κ.Η. κ. Λευτέρης Ζερβός και τα μέλη του Δ.Σ. , καθώς ο Γενικός Διευθυντής του Ο.Α.Κ.Α. κ. Κωνσταντίνος Χαλιορής.

Το ‘γενικό πρόσταγμα’ της Εκδήλωσης είχε ο Πρόεδρος της ΠΕΚΥΚ-Ρ κ. Γιώργος Ανδρουλάκης, η Αντιπρόεδρος κα Μαίρη Μηναδάκη, η Γενική Γραμματέας κα Μαρία Πρατικάκη-Κουντάκη και ο Αλυτάρχης του Μαραθωνίου κ. Μιχάλης Ηλιόπουλος.

Το Δ.Σ. των Δελφινιών, με το κλείσιμο του 2021, θέλει να ευχαριστήσει τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, για την έμπρακτη και ουσιαστική υποστήριξή του στον Ελληνικό Αθλητισμό και ειδικά στον Υγρό Στίβο. Το έργο που επιτελείται τα δύο τελευταία χρόνια στο Ε.Α.Κ. Ηρακλείου είναι μοναδικό. Επίσης ευχαριστούμε τη Διοίκηση του Ε.Α.Κ.Η. και των εργαζομένων του, για την υποστήριξή τους στην δύσκολη αυτή περίοδο που διανύουμε.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!