+30 2810 371071

Ο 13χρονος (12 ετών, 8 μηνών, και 20 ημερών για την ακρίβεια) Νίκος Πετράκης έκλεψε την παράσταση στον Μινωικό κολυμβητικό μαραθώνιο (Θαλασσόνιο) που έγινε προχθές στο Ηράκλειο. 

Ο Πετράκης ήταν ο μικρότερος αθλητής που πήρε μέρος στην Κλάδειο διαδρομή νήσος Ντία-Καρτερός (6ν.μ. δηλαδή 11 χιλ.) και τερμάτισε σε 3 ώρες και 25 λεπτά, μαζί με τον 14χρονο Αλέξιο Κωνσταντουλάκη που είναι συναθλητές στα Δελφίνια Ηρακλείου. 

Στα Δελφίνια είναι και οι υπόλοιποι αθλητές-τριες που πήραν μέρος στην διοργάνωση, εκτός από τον Κυριάκο Κουτουλάκη. 

Νικητής στον 10ο αυτόν Θαλασσόνιο ήταν ο Κύπριος Στέφανος Χαραλάμπους και στις γυναίκες η Μαρία Παπαδάκη. 

“Ο Μινωικός μαραθώνιος πραγματοποιείται για 10η συνεχή χρονιά από το 2007. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη της σημασίας της θαλάσσιας διαδρομής και ιστορικά, και να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των νέων να ασχοληθούν με τη θάλασσα.

Ο αγώνας δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα αλλά υπηρετεί την ευγενή άμιλλα” δήλωσε ο Μαρίνος Παττακός πρόεδρος των αποστράτων του Λιμενικού Σώματος. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Άνδρες

1. Στέφανος Χαραλάμπους 3 ώρες και 5 λεπτά.

2. Νικόλαος Πλουμίδης 3 ώρες και 20 λεπτά.

3. Νικόλαος Πετράκης 3 ώρες 25 λεπτά.

4. Αλέξιος Κωνσταντουλάκης 3 ώρες 25 λεπτά.

5. Κυριάκος Κουτουλάκης 4 ώρες 25 λεπτά.

6. Ανάργυρος Ζαχαρόπουλος 4 ώρες 25 λεπτά

6. Μιχάλης Αρβανιτάκης 5 ώρες 20 λεπτά.

7. Γιώργος Μπελαδάκης 5 ώρες 40 λεπτά.

Γυναίκες

1. Μαρία Παπαδάκη 3 ώρες και 40 λεπτά.

2. Αριστέα Πιτσικάκη 3 ώρες και 40 λεπτά.

“Δύο κολυμβητές που δεν αναφέρονται εγκατέλειψαν τον αγώνα και περυσιλλέγησαν από το σκάφος ασφάλειας με σύμφωνη γνώμη γιατρού και των μελών της επιτροπής του αγώνα” αναφέρει ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής η οποία μαζί με τα Δελφίνια ευχαριστούν τους: Σύλλογο Αποστράτων Λ.Σ., Δήμο Ηρακλείου, Δήμο Χερσονήσου, ΟΛΗ, Μινωικές Γραμμές, Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων, ξενοδοχείο Minoa Palace, EKAB και το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.